Per kiekvienas Velykas kepame pyragą… kiaušinio lukšte. Tai itin miela ir netikėta dovana svečiams bei puošmena jūsų Velykiniam stalui. Išbandykite ir jūs!
Nuo ko pradėti? Padarykite mažą skylutę kiaušinyje (maždaug piršto pločio), kad išbėgtų iš jo turinys ir galėtumėte į vidų pridėti tešlos. Išplaukite kiaušinių vidų bei juos pamerkite į gerai pasūdytą vandenį. Paruoškite jūsų mėgstamo pyrago tešlą. Aš paprastai kepu „brownies”, į kurių vidų dar pridedu šokolado gabaliukų, tačiau galite išbandyti ir savo mėgstamo pyrago receptą. Prieš įpildami tešlą į kiaušinio lukštą, į jį pripilkite šiek tiek aliejaus ir paplakite, kad jo vidus pasidengtų aliejumi. Jį išpilkite. Tuomet įpilkite į kiaušinio vidų tešlą (įdėkite tešlą į maišelį, pradurkite jame skylė ir spauskite tešlą į vidų, kaip kad puoštumėte pyragą. Jei turite specialų tam prietaisą, puiku!). Nepamirškite kiaušinio viduje palikti šiek tiek vietos pyragui kilti. Jei padauginsite tešlos, nieko tokio, iškilusį pyragą nupjausite. Kai dėsite kiaušinius kepimui, naudokite keksiukų formas, jose padarydamos lizdelį iš folijos, kad kiaušiniai gerai stovėtų ir nejudėtų. Kepkite tiek, kiek reikia pyragui iškepti.
Štai ir viskas. Iškeptus kiaušinius nelupkite, o įteikite pyragą lukšte 🙂 Bus dar smagiau, jei jį išmarginsite kaip margutį.
Kaip alternatyvą, galite kiaušinio lukšte daryti ir žele.
Leave a Comment